Chai Latte rețeta
Chai latte – o rețetă specială de chai latte, numită după indigenii din Africa de Sud. O băutură picantă, aromată cu un touch ușor de cafea ( sau caramel), o adevărată experiență gustativă.

Ingrediente
- 6 lingurițe de ceai Chai
- 500 ml de lapte ( sau lapte migdale)
- 5 cl Baileys ( sau sirop caramel, varianta nonalcolica)
- 100 ml frișcă sau lapte spumat
- 1 linguriță pudră cacao
Bine de știut
Porții: 2 ( 500 ml)
Dificultate: simplu
Timp: 10 min
Preparare
Se pune amestecul de ceai chai într-un infuzor de ceai sau într-un filtru de ceai, se pune într-o oală cu 500 ml lapte, se aduce la fierbere și se lasă la infuzat timp de 8-10 minute.
Bateți 100 ml smântână până se întărește (sau spumați 100 ml lapte).
Turnați amestecul de ceai fierbinte în două căni de sticlă.
Adaugă Baileys ( sau sirop caramel) și ornează cu smântână sau lapte spumat. Stropiți cu pudră de cacao după gust.



Tips:
În loc de lapte, puteți folosi lapte midgale sau alte tipuri de lapte dacă doriți.
Acest latte are, de asemenea, un gust delicios servit rece ca o alternativă la cafeaua cu gheață.
Lasă un răspuns