Hot Toddy cu ceai Rooibos
Hot Toddy O rețetă veche de secole – în Scoția și Irlanda, „Hot Toddy” este un remediu încercat și testat pentru răceli, mai ales printre iubitorii de whisky. Dar are un gust bun și ca un cocktail de ceai de iarnă.

Ingrediente
- 8 cl wisky scoțian
- 2 lingurițe cu vârf ceai Hot Toddy
- 4 cl suc de lămâie proaspăt stors
- 1- 2 lingurițe miere
- ½ sau 1 baton scorțișoară
- 4 cuișoare
- 2 felii lămâie
Bine de știut
Porții: 2 ( 500 ml)
Dificultate: simplu
Timp: 10 min
Preparare
Adăugați cuișoarele în căni. Adăugați apoi whisky, sucul de lămâie și mierea. Completați cu 400 ml de ceai Hot Toddy, gata preparat ( 2 lingurițe pline de ceai la 400 ml apă fiartă, la 100 °C, lăsat la infuzat 5-8 minute).
Se amestecă cu o lingură până când mierea s-a dizolvat complet. Apoi se adaugă batonul de scorțișoară și felia de lămâie în căni.
Sfat: Dacă băutura nu are un gust suficient de dulce, mai adăugați puțină miere. Dacă îi lipsește puțină aciditate, adăugați pur și simplu un strop de suc de lămâie.



Un cocktail inedit de iarnă, pentru serile lungi, cu un prieten, o carte sau un film bun.
your qualiTea Time!
Lasă un răspuns