

BOMBILLA pai pentru Mate
59.00lei
| 41062|
- Descriere
- Specificatii
- Recenzii (0)
Descriere
Bombilla pai pentru mate, pai pentru băut ceai Mate, alamă placată cu argint
Dimensiuni: diametrul 5 mm / L 19 cm
Mașina de spălat: NU
Bine de știut:
Ceaiul Mate este o băutură tradițională din America de Sud, în special în țări precum Argentina, Uruguay, Paraguay și sudul Braziliei care, dacă vrei să respecți cultura acestor țări, îl poți prepara în mod tradițional. Prepararea tradițională a ceaiului mate în America de Sud implică folosirea unui recipient special numit „calabasha” și a unui pai numit „bombilla”.
Preparare ceai mate, metoda tradițională
Prepararea tradițională a ceaiului mate în America de Sud implică folosirea unui recipient special numit „calabasha” și a unui pai numit „bombilla”. Iată cum puteți pregăti ceaiul mate în mod tradițional:
Ingrediente:
- Frunze de mate uscate
- Apă fiartă la 100°C și lăsată puțin la răcit
Instrucțiuni:
- alegeți o calabasha potrivită – un recipient cu gură îngustă, din lemn, sticlă sau ceramică sau dovleac, care servește drept vas pentru a prepara și bea ceaiul mate.
- adăugați frunzele de mate în calabasha (în mod tradițional, frunzele de mate sunt în proporție de aproximativ două treimi din capacitatea acestuia)
- înclinarea calabashei – după ce ați adăugat frunzele de mate, înclinați ușor calabasha pentru a forma o pâlnie într-un colț al vasului.
- agitați calabasha, cu grijă, astfel încât frunzele fine să se mute în partea înclinată, iar bucățile mai mari să rămână în partea de jos.
- poziționați bombilla – în partea înclinată a calabashei, înfigeți bombilla, care este un pai special cu filtru la un capăt, pentru a bea ceaiul fără a înghiți frunzele.
- turnați apă caldă (nu fiartă) în calabasha, pe lângă bombilla. Nu turnați apă fierbinte peste frunzele de mate, deoarece ar putea leza aromele subtile ale acestora.
- infuzare – lăsați ceaiul să se infuzeze timp de câteva minute, pentru a permite frunzelor de mate să elibereze aromele și să se deschidă.
- savurați! Bucurați-vă de ceaiul mate prin intermediul bombillei. Trageți apă prin pai și savurați aromele distincte ale ceaiului mate.
- refacerea infuziei -în mod tradițional, ceaiul mate este reinfuzat de mai multe ori cu aceleași frunze, adăugând apă caldă de fiecare dată când calabasha este goală. Procesul de reinfuzare poate fi repetat de mai multe ori, până când frunzele de mate își pierd complet aromele.
Reține că băutul de mate este adesea o activitate socială și semn de prietenie în cultura sud-americană, așa că nu ezita să împarți o ceașcă de mate cu cei dragi!
your qualiTea Time!
Recenzii
Nu există recenzii până acum.