Cum să pregătești ceaiul în 4 pași
Performează în experiența ceaiului devenind master în pregătirea lui, în doar 4 pași. Vei ajunge să stăpânești cu ușurință arta preparării și astfel vei beneficia de o experiență a ceaiului nouă, așa cum nu ai avut niciodată.
Intro
Probabil ați auzit pe cineva spunând că a încercat odată ceaiul, dar nu i-a plăcut. Nu este singurul! Dar totul are o explicație. S-ar putea să nu fi ales ceaiul pe gustul lui, dar, cel mai probabil, nu a știut să pregătească corect ceaiul.
În această postare, îți explicăm pașii pentru a pregăti ceaiul într-un mod ușor, urmând doar 4 pași simpli.
De ce ai nevoie
Accesorii potrivite și apă de calitate. Dacă zona în care locuiești are apă bună, ești norocos. Poți folosi apa de la robinet, eventual filtrată. Dacă nu ai apă bună la robinet, folosește apă îmbuteliată, cu mineralizare scăzută.
Accesorii: fierbător apă, ceainic ( porțelan, ceramic, sticlă, fontă sau emailat) sau cană, infuzoare ( eu personal nu agreez infuzoarele din inox) sau filtre sub formă de plic hârtie ( eu acestea le folosesc, deoarece nu modifică gustul ceaiului), timer ( folosiți timer-ul de la ceas).
Ce trebuie să controlezi cu strictețe: temperatura apei, timpul de preparare și cantitatea de ceai. Toate aceste valori le găsiți trecute pe ambalajul ceaiurilor Tea Point, pe față și sunt diferite de la un ceai la altul.

Iată cum să pregătești ceaiul în 4 pași:
1. Încălzește apa, conform instrucțiunilor de pe ambalajul ceaiului
Primul lucru de făcut este să încălziți apa la temperatura potrivită pentru tipul de ceai pe care urmează să îl pregătiți. Pentru a face acest lucru puteți folosi un fierbător automat cu grade diferite de temperatură, sau pur și simplu un termometru. Sau, dacă aveți fierbător care aduce apa doar la 100 grade, lăsați 5 minute, până apa va ajunge la o temperatură mai mică, de 80 grade.
Fiecare ceai se infuzează la o temperatură diferită. Cu cât frunza este mai puțin oxidată, cu atât temperatura trebuie să fie mai mică.
De exemplu, un ceai alb, care este cel mai puțin procesat dintre toate familiile de ceai, poate fi preparat la o temperatură de 70 °C. În timp ce un ceai negru a cărui frunză este complet oxidată, se va infuza la o temperatură de aproximativ 100ºC. Dacă infuzezi un ceai verde la temperatura unui ceai negru, vei arde frunza, provocând un gust nedorit. Dacă infuzezi un ceai negru la o temperatură mai scăzută, vei pierde mult din nuanțele care îl fac cu adevărat interesant.
2. Măsoară cantitatea de ceai și pune-o în infuzor sau în filtrul de hârtie
Cum măsori? Simplu, cu o linguriță. Pe ambalaj este dată cantitatea în lingurițe rase sau pline. În mod normal, la o cană de 250 ml se folosesc 3-5 gr de ceai. Poți măsura și cu o linguriță dozatoare de ceai.
Este important să utilizați cantitatea potrivită pentru fiecare ceai. Prea mult ceai îl va face prea concentrat și puternic, în timp ce prea puțin va trece neobservat.
3. Turnați apa în ceainic/cană și setați cronometrul
Următorul pas pentru prepararea ceaiului este să turnați încet apa în ceainic, peste frunzele de ceai și să setați cronometrul la timpul indicat de infuzare. Este foarte important ca frunzele să nu fie în contact cu apa mai mult decât este indicat pe punga de ceai.
Timpul de infuzie variază și în funcție de familia de ceai. Ceaiurile albe, ceaiurile verzi și unele ceaiuri Oolong au un timp de infuzie mai scurt decât un ceai negru sau Pu Erh.
Dacă lăsați un ceai verde mai mult decât este recomandat, gustul acestuia va fi atât de astringent încât vă va fi greu să-l beți.
4. Scoateți frunzele de ceai și enjoy!
După ce timpul de infuzie a expirat, scoateți filtrul cu frunzele de ceai pe o farfurioară și serviți ceaiul. Acum tot ce trebuie să faceți este să savurați o ceașcă minunată de ceai.
Puteți păstra filtrul pentru următoarea sau următoarele infuzii. Ceaiurile puternice, pu erh, negre, verzi, oolong, rooibos și chiar mate, pot fi infuzate de 2-3 ori. Ceaiurile speciale pot fi infuzate și de 5 ori.
Dacă este un ceai negru Assam sau Ceylon, poate doriți să adăugați câteva picături de lapte.




Concluzie:
La început poate părea complicat, dar, după ce vă veți obișnui cu aceste etape, va deveni o rutină zilnică, plăcută, simplă și ușoară. Iar gustul perfect al ceaiului, obținut astfel, compensează efortul de preparare.
Pentru că un efort minim duce la obținerea acelui your qualiTea Time!
Sfat: Puteți citi mai multe despre ceai în capitolul ” De la plantație direct în ceașcă”.
Lasă un răspuns