Cum să faci Matcha Latte
Magia Matcha în ceașca ta! Vă arătăm cum să faceți un matcha latte: perfect pentru minte, corp și suflet.
Matcha Latte este alternativa perfectă la latte macchiato. Pudra puternic aromată de ceai verde are un gust foarte delicios în combinație cu laptele spumos.
Ingrediente
- 1 lingură de bambus de pudră matcha
- 80 ml de apă caldă ( nu clocotită, la 60- 80 °C)
- 200 ml de lapte ( de vacă sau vegetal)
- Opțional: zahăr, îndulcitor sau sirop
Intro
Matcha Latte combină aroma vegetală intensă a ceaiului verde cu netezimea și dulceața laptelui.
Matcha se face prin măcinarea frunzelor care au fost crescute la umbră. Rezultatul este o pudră fină de ceai plină de nuanțe, arome și beneficii care are fani din întreaga lume.
În această rețetă vă vom arăta un mod clasic de a face ceai Matcha cu lapte. Adăugăm și câteva variante și sfaturi pentru a vă bucura cel mai mult de această băutură delicioasă.
De ce ai nevoie
Accesorii potrivite și apă de calitate. Dacă zona în care locuiești are apă bună, ești norocos. Poți folosi apa de la robinet, eventual filtrată. Dacă nu ai apă bună la robinet, folosește apă îmbuteliată, cu mineralizare scăzută.
Accesorii: fierbător apă, bol pentru matcha (Chawan), linguriță din bambus specială pentru matcha, tel din bambus (Chasen- se umezește înainte de folosire), suport ceramic pentru tel ( pentru ca acesta, după folosire și spălare, să-și păstreze forma). Se pot cumpăra seturi de matcha care conțin tot ce ai nevoie: bol, lingură, tel și suport tel.
Preparare
În bolul de matcha puneți 1 măsură = 1 lingură pudră matcha ( lingura specială din bambus). Adăugați treptat apa, ca la maioneneză uleiul, la maxim 80 °C și amestecați energic cu telul din bambus, până obțineți un strat cremos și spumos. Apoi adăugați laptele călduț, la maxim 80 °C, bătut spumă.
Opțional puteți indulci cu zahăr, miere, îndulcitor sau sirop.



Sfaturi și trucuri pentru o savoare maximă
Dacă doriți să experimentați un mod vizual aparte sau o aromă diferită, puteți presăra deasupra puțină pudră de vanilie, scorțișoară sau chiar puțină sare. Sarea amplifică aromele de matcha iar pudra de vanilie sau scorțișoară va crea la suprafață un efect vizual aparte. Iar dacă doriți să mergeți la nivel de avansat puteți să vă jucați cu un bețișor și să faceți un model geometric sau o inimioară.
Pentru că un efort minim duce la obținerea acelui your qualiTea Time!
Lasă un răspuns